vele gezonde tips met groenten en fruit

Groenten en fruit helpen om te stoppen met roken

 

Het eten van meer groenten en fruit kunnen rokers helpen bij het stoppen alsook om het vol te houden. Uit een recent onderzoek aan de universiteit van Buffalo leren we dat de meeste rokers die fruit en groenten eten een hogere kans hebben om te stoppen.

In het onderzoek werden 1000 rokers nauwkeurig gevolgd. De resultaten bleken duidelijk en dit voor zowel mannen als vrouwen, oud of jong, hoog- of laagopgeleid.

De onderzoekers hebben nog geen 100% bewijs voor de mogelijke verklaring hiervoor. Men vermoedt wel dat bij het eten van fruit en groenten men een voldaan gevoel krijgt waardoor er minder behoeft is voor iets anders. Je moet weten dat bewust en onderbewust rokers een gevoel van hoger verwarren met het verlangen om te roken.

Een bijkomende verklaring is mogelijk het feit dat groenten en fruit de smaak van tabak kunnen verslechteren. Hierdoor vermindert dus ook het genot en zin in het roken van tabak. Ook zijn mensen die groenten en fruit eten meer bewust van de gezondheidsrisico's verbonden aan het roken van tabak.

De e-roker heeft al een beter smaakvermogen

Het eten van groenten en fruit heeft trouwens geen invloed op het elektronisch rookgedrag. De e-rokers hebben immers een betere smaakvermogen, en de smaak van de e-sigaret is veel lekkerder. Bovendien weten de liefhebbers van gezonde voeding dat de elektrische sigaret een veel gezonder alternatief is.

 

                    Ideeën om meer groente te eten

Groenten zijn prachtige producten uit de natuur. Elke soort heeft zijn eigen vorm, kleur, geur, structuur en smaak. Je hebt oneindig veel mogelijkheden om te variëren en om ze te combineren. En ze zijn goed voor je. Alle reden om lekker veel groente te eten dus. Maar hoe doe je dat?
Deze tips helpen om aan je dagelijkse portie van 200 gram te komen:
  • Eet tussendoor meer groente. Een schaaltje wortels, paprika’s of radijsjes bijvoorbeeld.
  • Eet groente bij de lunch of bij het ontbijt. Tomaat of komkommer op brood bijvoorbeeld, maar denk ook eens aan een lunchsalade, smoothie of soep.
  • Met bijvoorbeeld een zelfgemaakte dressing op basis van citroen of honing, verse kruiden of gemalen kokos maak je je groentegerecht speciaal.
  • Onderzoek wijst uit dat volwassenen en kinderen meer groente eten als er meerdere soorten op hun bord liggen. Serveer eens twee soorten.
  • Groente over? Maak er een soep van, doe ze in een omelet, of verwerk ze in een smoothie. 

            Het goede van groente

Het eten van groente biedt veel voordelen voor je gezondheid. Het risico op chronische ziekten zoals hart- en vaatziekten, kanker en diabetes is bijvoorbeeld lager. Dat blijkt uit talloze onderzoeken die de afgelopen jaren zijn uitgevoerd. Meer eten dan 200 gram groente per dag, de aanbevolen hoeveelheid, dringt mogelijk het risico op ziekten nog verder terug.

hoe gezond is dit fruit?

                                                                      

 

openingstijden  winkel

maandag  8.30-12.30     13.00-18.00

dinsdag de geheledag  gesloten

dinsdagmiddag marktplein Nieuwpoort 13.30 -16.30

woensdag 8.30-12.30    13.30-18.00

donderdag de geheledag gesloten

vrijdag 8.30-12.30   13.30-18.00

zaterdag 8.30-13.00

 

 

    ontvang de folder en 

de Groentetas van de week

Lopende acties 

 op de Markt en in de winkel     

    

            

            

                    

   

 

 

                      

 

 

Copyright ©  2015 komkommertje

www.komkommertje.com